Castane coapte

Castane coapte

Fie că sunt consumate pentru mineralele și vitaminele conținute, fie doar pentru gust, castanele coapte sunt delicioase.

Paella cu pui

Paella cu pui

Ingrediente 1 piept de pui marinat 250g orez bob cu bob 400g mix de legume congelate (morcovi, ardei, fasole verde și porumb)  2-3 linguri de bulion  1 ceapă  Sare și piper după gust  1 cățel de usturoi  Ulei de floarea soarelui pentru prăjit  Marinata  Sare, piper și cimbru după gust  Turmeric 1 lingură de zeamă …

Paella cu pui Read More »

Cuib de viespi

Cuib de viespi

Prin 2018 povesteam pe la muncă despre intenția mea de a face cinnamon rolls. O colegă mi-a spus: „de ce nu faci cuib de viespi?”.La prima descriere primită păreau interesante. M-am documentat, am încercat și am modificat rețete pentru a fi pe placul nostru. Ingrediente  Aluat 500g făină pentru cozonac  25g drojdie proaspătă  1 lingură …

Cuib de viespi Read More »

Shaorma de casă

Shaorma de casă

Prima dată am gustat shaorma în copilărie, în Giurgiu. Probabil că eram clasa a VIII-a sau abia începusem liceul.  Nu pot să spun că mi-a plăcut sau nu, pentru că a trecut foarte mult timp de atunci. Dar… totuși cred că mi-a plăcut 😁.  Îmi amintesc apoi de facultate și de shaormeria amplasată strategic la …

Shaorma de casă Read More »

Razelita

Răzeliță – prăjitură de casă

Ingrediente  500g făină 000 + 3 ½  linguri  180g untură/250g unt/250g margarină din frigider  3 ouă reci 250g zahăr  3 linguri smântână  1 linguriță bicarbonat de sodiu 1 lingură de zeamă de lămâie  Un praf de sare  200-300g dulceață de prune  Preparare răzeliță Se separă ouăle, iar gălbenușurile le bat cu puțină sare, cât să …

Răzeliță – prăjitură de casă Read More »

Ceai de ghimbir

Ingrediente ghimbir proaspăt – o bucățică de aproximativ 3 cm lungime o cană de apă fierbinte îndulcitor (după preferință) o felie de lămâie (opțional) Mod de preparare ceai de ghimbir Eu curăț ghimbirul de coajă (cu ajutorul unei lingurițe) după care îl dau prin răzătoarea mică. Pun ghimbirul în apa clocotită pentru aproximativ 5-10 minute. …

Ceai de ghimbir Read More »