Chifteluțe de dovlecel

Chifteluțele de dovlecel

Chifteluțele de dovlecel îmi amintesc de copilărie. Îmi plac cu roșii sau salată de roșii, la micul dejun, prânz sau cină. 
Anul acesta am profitat de faptul că ne-am apucat să postăm rețete și i-am sugerat Cristinei să încercăm și noi. 

Mi-am sunat mama să îmi dea rețeta și ne-am apucat de treabă. 
Rețeta pare simplă, dar noi am avut ceva peripeții 😅. 

Ingrediente 

  • 3-4 dovlecei
  • 5 ouă 
  • 100-150g de brânză 
  • 2 cartofi medii/mari
  • 1-2 cepe
  • Verdeață 
  • Sare și piper după gust 
  • 1 pliculeț praf de copt 
  • Făină

Mod de preparare chifteluțe de dovlecel

„Razi dovleceii, cartofii (după ce i-ai curățat de coajă) și ceapa, adaugi sare și lași la scurs 1-2 ore. Apoi îi storci de zeamă foarte bine și pui într-un vas încăpător. Peste, adaugi ouăle, brânza zdrobită, praful de copt și piperul, apoi amesteci bine. 


Pui ulei la încins și separi o cantitate mică de compoziție (pe care să o prăjești o dată) și o amesteci cu puțină făină, atât cât să-și păstreze forma. 
După ce se prăjesc chifteluțele de dovlecel, repeți. Nu amesteca făina cu toată compoziția de la început deoarece vei folosi multă.”

Cam așa a sunat rețeta de la mama mea. 

Noi… Ca niște bloggeri culinari experimentați ce eram, am zis să urmăm rețeta întocmai, mai puțin ultima parte. Am pus făină în toată compoziția…și am pus făină…și am tot pus până a început să se lege (vreo 600 de grame de făină în total). 


M-am ajutat de 2 linguri pentru a pune chifteluțele în uleiul încins. Le-am ținut cam 5 minute pe fiecare parte și le-am scos într-un castron, pe un șervețel de hârtie. 

După cum se poate observa și din poze, aduc mai mult a gogoși cu lingura decât chifteluțe. 😅
Nouă ne-au plăcut și vrem să mai încercăm. 

Sugestie de prezentare 

Simple, sau cu roșii și brânză. Sunt bune și reci, dar le prefer calde. 


Sfaturi și sugestii

  • Ascultă de sfatul mamei: „separi o cantitate mică de compoziție (pe care să o prăjești o dată) și o amesteci cu puțină făină, atât cât să-și păstreze forma.” 

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram:

Translate »