Salată de crudități 

Salată de crudități

Ingrediente 

  • 2 morcovi medii
  • ¼ țelină mică (dar nu din aceea pentru frunze) 
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 2-3 linguri de maioneză (normală sau vegetariană) 
  • 1 linguriță rasă de sare 
  • ½ linguriță piper alb
  • ½ linguriță oregano măcinat 
  • ¼  linguriță tarhon măcinat 
  • Opțional: pătrunjel proaspăt tocat 
  • Felii subțiri de șuncă de Praga (opțional, pt prezentare) 

Mod de preparare salată de crudități 

Spăl, curăț și dau legumele prin răzătoare. În acest caz, robotul de bucătărie e foarte util. 🤫

Legume rase | Imagine Photographa


Adaug sarea și zeama de lămâie, amestec, apoi las la scurs într-o strecurătoare pentru aproximativ 30 de minute. Sarea ajută la eliminarea apei din legume, iar zeama de lămâie previne țelina să oxideze. 

La sfârșit storc ușor legumele în mână. 


Adaug piperul, condimentele, maioneza și amestec bine. 


Potrivesc de sare și piper, apoi pun într-un bol pentru servire. 

Sugestie de prezentare 

Tai feliile de șuncă pe diagonală, pun câte 1-2 lingurițe de salată și formez rulouri. 


Sfaturi și sugestii 

  1. Sarea ajută la eliminarea apei din legume, dar nu exagerez cu ea. 
  2. Zeama de lămâie previne țelina să oxideze. Se poate omite, dar apoi salată nu va mai fi aspectuoasă. 
  3. Legumele conțin apă și nu vreau să am salată cu lichid. Le storc ușor pentru a elimina excesul de apă, dar fără a-și pierde totuși aspectul. 
  4. Se poate folosi maioneză din comerț (normală sau vegetariană), noi (Cristina 🤫) în schimb facem acasă după rețeta de aici de pe site. 
  5. Opțional, pentru cui ii place, se poate adăuga în salată de crudități  și măr ras. 
  6. Salata se păstrează la frigider 1-2 zile. 

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram:

Translate »