Rețetă castraveți murați pentru iarnă, în stil bulgăresc

Castraveti bulgaresti

Ingrediente (pentru un borcan de 800g):

  • Aproximativ 400g castraveți 
  • 50ml oțet de 9°
  • 2 lingurițe de zahăr 
  • 2 lingurițe de sare de murături 
  • 1 linguriță boabe de muștar 
  • 1 linguriță boabe de piper 
  • Câteva felii subțiri de ceapă 
  • 1 frunză de dafin 

Mod de preparare castraveți murați

Pentru rețetă am folosit un borcan de 1,6l, așa că am pus de 2 ori cantitatea de mai sus. 
Castraveții sunt de tipul cornichon, medii. Îi las în apă aproximativ 30 de minute și apoi îi spăl bine. 


Le-am tăiat puțin din capătul unde e codița și apoi i-am aranjat în borcan. 

După ce am terminat de aranjat castraveții, am adăugat feliile de ceapă, sarea, zahărul, piperul, boabele de muștar și oțetul. Apoi am completat cu apă; am avut grijă să acopăr castraveții, dar am lăsat spațiu pentru fierbere (până la baza gâtului). 

Am pus borcanul pe foc mic într-un vas cu apă rece și după ce a dat în clocot am continuat fierberea încă 30 de minute. 

După ce s-a răcit, îl pun la loc răcoros și întunecos până la iarnă. 

Sugestie de prezentare 

Alături de friptură, la grătar sau la cuptor. 

Sfaturi și sugestii 

  1. Borcanele se spală și apoi se sterilizează în cuptor (15 minute la 150°C)
  2. După ce am strâns capacele, putem întoarce borcanele cu gura în jos; așa procedau bunicii pentru a vedea dacă le-au sigilat bine. 

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram: