Ingrediente (pentru un borcan de 800g):
- Aproximativ 400g castraveți
- 50ml oțet de 9°
- 2 lingurițe de zahăr
- 2 lingurițe de sare de murături
- 1 linguriță boabe de muștar
- 1 linguriță boabe de piper
- Câteva felii subțiri de ceapă
- 1 frunză de dafin
Mod de preparare castraveți murați
Pentru rețetă am folosit un borcan de 1,6l, așa că am pus de 2 ori cantitatea de mai sus.
Castraveții sunt de tipul cornichon, medii. Îi las în apă aproximativ 30 de minute și apoi îi spăl bine.
Le-am tăiat puțin din capătul unde e codița și apoi i-am aranjat în borcan.
După ce am terminat de aranjat castraveții, am adăugat feliile de ceapă, sarea, zahărul, piperul, boabele de muștar și oțetul. Apoi am completat cu apă; am avut grijă să acopăr castraveții, dar am lăsat spațiu pentru fierbere (până la baza gâtului).
Am pus borcanul pe foc mic într-un vas cu apă rece și după ce a dat în clocot am continuat fierberea încă 30 de minute.
După ce s-a răcit, îl pun la loc răcoros și întunecos până la iarnă.
Sugestie de prezentare
Alături de friptură, la grătar sau la cuptor.
Sfaturi și sugestii – castraveți bulgărești
- Borcanele se spală și apoi se sterilizează în cuptor (15 minute la 150°C)
- După ce am strâns capacele, putem întoarce borcanele cu gura în jos; așa procedau bunicii pentru a vedea dacă le-au sigilat bine.