Rețetă castraveți murați pentru iarnă, în stil bulgăresc

Castraveti bulgaresti

Ingrediente (pentru un borcan de 800g):

  • Aproximativ 400g castraveți 
  • 50ml oțet de 9°
  • 2 lingurițe de zahăr 
  • 2 lingurițe de sare de murături 
  • 1 linguriță boabe de muștar 
  • 1 linguriță boabe de piper 
  • Câteva felii subțiri de ceapă 
  • 1 frunză de dafin 

Mod de preparare castraveți murați

Pentru rețetă am folosit un borcan de 1,6l, așa că am pus de 2 ori cantitatea de mai sus. 
Castraveții sunt de tipul cornichon, medii. Îi las în apă aproximativ 30 de minute și apoi îi spăl bine. 


Le-am tăiat puțin din capătul unde e codița și apoi i-am aranjat în borcan. 

După ce am terminat de aranjat castraveții, am adăugat feliile de ceapă, sarea, zahărul, piperul, boabele de muștar și oțetul. Apoi am completat cu apă; am avut grijă să acopăr castraveții, dar am lăsat spațiu pentru fierbere (până la baza gâtului). 

Am pus borcanul pe foc mic într-un vas cu apă rece și după ce a dat în clocot am continuat fierberea încă 30 de minute. 

După ce s-a răcit, îl pun la loc răcoros și întunecos până la iarnă. 

Sugestie de prezentare 

Alături de friptură, la grătar sau la cuptor. 

Sfaturi și sugestii – castraveți bulgărești

  1. Borcanele se spală și apoi se sterilizează în cuptor (15 minute la 150°C)
  2. După ce am strâns capacele, putem întoarce borcanele cu gura în jos; așa procedau bunicii pentru a vedea dacă le-au sigilat bine. 

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram:

Translate »