Cremă de mascarpone

Cristina îmi tot povestea despre crema de mascarpone și despre cum o folosește (cu succes) la tiramisu. 

Mai jos voi descrie cum se face crema mascarpone. 

Ingrediente

  • 250g de mascarpone 
  • 200 ml frișcă lichidă 
  • 2 linguri de zahăr pudră

Pregătire 

  • Se pune frișca lichidă în frigider cu câteva ore înainte
  • Se scurge zeama de la mascarpone (dacă e nevoie)

Preparare cremă de mascarpone

Într-un vas se bate foarte bine frișca rece. Se începe cu mixerul la viteză mică și pe măsură ce frișca se întărește, crește și viteza. 

Mascarpone se bate foarte bine cu telul. Nu se mixează. 
Se adaugă zahărul pudră și se bate până când se obține o textură spumoasă. 

La final se încorporează frișca (preferabil treptat) cu ajutorul unei spatule. 

Se obține o cremă pufoasă dar fermă. 

Sugestie de prezentare 

Ruladă, tiramisu. 


Sfaturi și sugestii 

  1. Frișca lichidă se bate mai ușor când e rece. 
  2. Cantitatea de frișcă și mascarpone corespunde unui ambalaj complet. Se pot ajusta în funcție de preferințele fiecăruia. 

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram:

Translate »