Fondue de ciocolată și căpșune

prezentare capsune cu ciocolata

Ciocolată și căpșune, două ingrediente simple pentru un desert deosebit. Rețetă pentru cei care se iubesc.

Ingrediente:

  • ciocolată albă 75g
  • ciocolată neagră 75g
  • Căpșune 400g (sau în funcție de preferințe)

Preparare

Am pus ciocolata în vas, fiecare cu jumătatea ei și am aprins lumânarea (pentru a încălzi vasul).

După aproximativ 60 de minute am amestecat ușor în ciocolată (fără a mixa cele 2 culori) pentru a o fluidiza. 

Mod de prezentare

Se iau fructele cu mâna (fiind ciocolată topită și nu sos, nu stăteau fructele în bețișoare) și se dau prin ciocolata topită.


Sfaturi și sugestii

  1. În funcție de preferințe, se poate folosi orice tip de ciocolată simplă
  2. Ciocolata cu umplutură sau cu alune/stafide/nuci etc aduce mai multe gusturi și texturi; personal nu recomand 
  3. Pentru a grăbi topirea, ciocolata se poate tăia în bucăți mai mici. 
  4. Alte modalități de a grăbi topirea: 
    a. se introduce vasul în cuptor (aproximativ 60-70°C) pentru câteva minute 
    b. Se topește ciocolata în baie de aburi 
  1. Cine nu are set de fondue, poate folosi un vas termorezistent și metodele prezentate anterior
  2. Atenție, vasul de fondue se încinge foarte puternic 

Urmăriți-ne pe Facebook:

Translate »