Ciocolată și căpșune, două ingrediente simple pentru un desert deosebit. Rețetă pentru cei care se iubesc.
Ingrediente:
- ciocolată albă 75g
- ciocolată neagră 75g
- Căpșune 400g (sau în funcție de preferințe)
Preparare
Am pus ciocolata în vas, fiecare cu jumătatea ei și am aprins lumânarea (pentru a încălzi vasul).
După aproximativ 60 de minute am amestecat ușor în ciocolată (fără a mixa cele 2 culori) pentru a o fluidiza.
Mod de prezentare
Se iau fructele cu mâna (fiind ciocolată topită și nu sos, nu stăteau fructele în bețișoare) și se dau prin ciocolata topită.
Sfaturi și sugestii
- În funcție de preferințe, se poate folosi orice tip de ciocolată simplă
- Ciocolata cu umplutură sau cu alune/stafide/nuci etc aduce mai multe gusturi și texturi; personal nu recomand
- Pentru a grăbi topirea, ciocolata se poate tăia în bucăți mai mici.
- Alte modalități de a grăbi topirea:
a. se introduce vasul în cuptor (aproximativ 60-70°C) pentru câteva minute
b. Se topește ciocolata în baie de aburi
- Cine nu are set de fondue, poate folosi un vas termorezistent și metodele prezentate anterior
- Atenție, vasul de fondue se încinge foarte puternic
Urmăriți-ne pe Facebook: