Dulceață de cireșe

Prezentare dulceata cirese

Dulceață cu un conținut redus de zahăr, ce păstrează culoarea și aroma fructelor.

Impărtășim cu doritorii modul nostru de a prepara dulceața de cireșe.

Ingrediente:

  • 2 kg cireșe (fără sâmburi)
  • 2 plicuri pectină 2:1
  • 1 kg zahăr
  • Zeamă de la o jumătate de lămâie
Ingrediente
Imagine Photographa

Pregătire

Am spălat mai multe borcane mici (mai bine să rămână na decât să nu ajungă) și le-am uscat în cuptorul încins la 150 grade Celsius timp de 15 minute pentru a le steriliza.

Preparare

Am amestecat 2 plicuri de pectină cu 4 linguri de zahăr, am adaugat peste cireșe și am omogenizat ingredientele. Am pus oala cu cireșe pe foc mediu, fără a uita să amestec periodic.
Când compoziția a început să fiarbă, am adăugat restul de zahăr și am amestecat în continuu până la fierbere. Am turnat zeama de lămâie și am amestecat încă 5 minute.
După ce am oprit focul, am pus imediat dulceața în borcane, am strâns bine capacele și am întors borcanele cu susul în jos pentru 10 minute.
Ne-au ieșit 7 borcane de 300 grame de dulceață asemănătoare unui jeleu.

Sugestie de prezentare

Urmăriți-ne pe Facebook:

Translate »