Rețetă de maioneză care nu dă greș

Maioneza

Maioneza este foarte versatilă și se întâlnește în multe preparate autohtone cât și din bucătăria internațională.

Vă prezint mai jos rețeta de maioneză pe care o folosește mereu Cristina. 
Nu am mai făcut maioneză până acum; am urmat-o (sub indicațiile Cristinei) și mi-a ieșit din prima. 🥰

Ingrediente

  • 1 gălbenuș fiert
  • 1 gălbenuș crud (oul trebuie să fie proaspăt)
  • 1 linguriță de muștar
  • Un praf de sare 
  • Aproximativ 8 linguri de ulei

Preparare

Fierb un ou, tare. Gălbenușul îl pun în vasul în care voi pregăti maioneza. 

Mărunțesc gălbenușul, pun sarea și amestec puțin. 

Adaug gălbenușul crud, lingurița de muștar și mixez până se omogenizează. 

Pun treptat uleiul și mixez în continuu pentru a se încorpora. 

Sugestie de prezentare

Se poate folosi ca atare, în sosuri (de iaurt), în salată de beouf, etc. 


Sfaturi și sugestii:

  • A fost prima dată când am făcut maioneză. Când vom publica filmulețul se poate vedea cât de ușor a fost. 
  • Cantitatea de ulei e subiectivă și depinde de cât de multă maioneză este necesară.
  • Cu această rețetă ies aproximativ 4 linguri cu vârf de maioneză. Pentru cantități mai mari de maioneză se folosesc mai multe ouă respectiv muștar.

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram:

Translate »