Biscuiți amaretti moi

Amaretti moi

Mai joi vei găsi cum pregătesc amaretti

Ingrediente amaretti

  • 30g de migdale 
  • 30g de sâmburi amari de caise 
  • 150g de făină de migdale 
  • 175g de zahăr 
  • Un praf de sare 
  • 120g de albuș de ou (4 ouă medii) 
  • Esență de migdale (opțional) 

Preparare amaretti

Așez migdalele și sâmburii de caisă într-o tavă cu hârtie de copt și le coc la 160°C pt 5-8 minute. Cuptorul e încins deja. 


Spăl ouăle și separ albușurile de gălbenușuri.
Peste albușuri pun sarea și le bat spumă. Adaug apoi jumătate din cantitatea de zahăr și continui să mixez până când se dizolvă. 

Mărunțesc migdalele și sâmburii de caisă (cu cuțitul sau la robot) și amestec cu restul de zahăr, făina de migdale, spuma de albuș și esența. Motivul pentru care nu folosesc doar migdale întregi sau doar făină de migdale este că vreau să obțin o compoziție texturată, dar și legată. Sâmburii de caise sunt pentru gustul amărui pronunțat. 


Omogenizez compoziția cu mișcări de sus în jos. 

Când e gata, fac un sul din pastă și o tai în bucăți egale. Umezesc mâinile cu puțină apă și încep să formez bile de 2-3 cm în diametru. 


Așez bilele în tavă, lăsând spațiu între ele să crească. 

Încing cuptorul electric (funcția sus-jos) la 160°C și coc până când capătă o culoare aurie. 

Sugestie de prezentare 

După ce s-au răcit, se pot pudra cu zahăr. 


Sfaturi și sugestii 

  1. Ouăle se scot din frigider cu câteva ore înainte să începem. 
  2. Ouăle se spală bine.
  3. Atenție, sâmburii amari de caisă conțin amigdalină, care consumată în cantități mari poate fi periculoasă (mai multe detalii găsiți în articolul de aici

Ne-am inspirat din rețeta lui Giallo Zafferano.

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram:

Translate »