Coajă rasă de lămâie sau portocală

Coaja rasa de citrice

Vă plac dulciurile de casă? 

Dacă da, atunci cred că apreciați și pregătirea în casă a cât mai multor dintre ingrediente. 

Sunt o mulțime de esențe pe care le putem cumpăra. Și pe care le folosim și noi, nu ne ascundem. 

În schimb, în cozonac, în mucenici, în cuibul de viespi, în tortul Krantz etc, dacă avem, punem coajă rasă de lămâie și/ portocală. Pe mine cel puțin mă apropie de copilărie. 

Mai jos voi descrie cum se conservă coaja rasă de lămâie sau portocală, cu zahăr. 

Ingrediente 

  • Coaja de la câteva lămâi și portocale bio coapte 
  • Câteva lingurițe de zahăr 

Mod de preparare coajă rasă de lămâie sau portocală

Vreau să încep prin a spune că folosesc doar lămâi și portocale bio pentru această rețetă. Îți recomand să faci la fel. 


Spăl bine fructele și apoi le dau pe răzătoarea cu dinți mici. Sunt foarte atent pentru a lua doar partea colorată. Adaug zahăr peste (cam o linguriță pentru o linguriță de coajă) și amestec bine. 


Într-un borcănel pun coaja rasă, fără să presez, apoi deasupra adaug 1-2 lingurițe de zahăr, cât să acopăr coaja.


Îi strâng capacul și apoi îl pun în frigider. Rezistă astfel mult timp. Dacă nu o consum pe toată, adaug întotdeauna o linguriță de zahăr deasupra, înainte de depozitare. 

Sugestie de prezentare 


Sfaturi și sugestii 

  • Folosesc doar lămâi și portocale bio, coapte. 
  • Deși se poate poate completa tot timpul borcanul cu coajă rasă, am observat că după un timp își schimbă culoarea (devine un fel de confiture – dulceață). Prefer să pun noua coajă rasă într-un alt borcan. 
  • Pulpa de lămâie o folosesc la ceai de lămâie, o pun direct în ceai, fac limonadă sau o adaug peste miere și ghimbir.

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram:

Translate »