Sos de avocado

Sos de avocado

Ne plac foarte mult filmele, dar în ultima perioadă nu am mai ajuns la cinema. 

Mai avem pe site o rețetă de nachos la cuptor și o trișare pentru sosul salsa
Cristina mai face câteodată și floricele (în tuci – alte amintiri din copilărie 🥰). 

Aș minți dacă v-aș spune că am încercat să aducem acasă atmosfera de la cinematograf cu această rețetă. În schimb, vă spun că ne-am dorit să încercăm ceva nou. 
Cumpărasem avocado pentru sosul guacamole, dar planul nu s-a potrivit în acea zi, așa că ne-am adaptat. 

Mai jos voi descrie cum am pregătit sos de avocado. 

Ingrediente sos de avocado

  • 4-5 avocado mici
  • 1-2 căței de usturoi 
  • 1 lingură de ulei de măsline 
  • 1-2 linguri de zeamă de lămâie 
  • Sare și piper alb după gust 

Pregătire 

  • Se curăță usturoiul 
  • Se spală avocado
  • Se spală o lămâie

Preparare sos de avocado pentru nachos

Într-un blender sau chopper se pune pulpa de avocado, cățeii de usturoi, zeama de lămâie și uleiul de măsline. Se adaugă puțină sare și piper, se pune capacul și pornim blenderul/robotul de bucătărie. 


Când ingredientele au devenit pastă, gustăm și dacă mai e nevoie, se adaugă sare și/piper. 

Se pune sosul în castronele, se iau pungile cu nachos și rulează un film. Să înceapă răsfățul!

Mai târziu ne gândim și la cantitatea de calorii. 😅

Sugestie de prezentare 


Sfaturi și sugestii 

  • Avocado oxidează, de aceea se adaugă zeamă de lămâie. 
  • Noi preferăm nachos cu sare, așa că putem mai puțină în sos. 
  • Atât nachos, cât și avocado au multe calorii și/sau grăsimi, așa că nu ne bucurăm prea des de acest preparat. 

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram:

Translate »