Ne plac foarte mult filmele, dar în ultima perioadă nu am mai ajuns la cinema.
Mai avem pe site o rețetă de nachos la cuptor și o trișare pentru sosul salsa.
Cristina mai face câteodată și floricele (în tuci – alte amintiri din copilărie 🥰).
Aș minți dacă v-aș spune că am încercat să aducem acasă atmosfera de la cinematograf cu această rețetă. În schimb, vă spun că ne-am dorit să încercăm ceva nou.
Cumpărasem avocado pentru sosul guacamole, dar planul nu s-a potrivit în acea zi, așa că ne-am adaptat.
Mai jos voi descrie cum am pregătit sos de avocado.
Ingrediente sos de avocado
- 4-5 avocado mici
- 1-2 căței de usturoi
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1-2 linguri de zeamă de lămâie
- Sare și piper alb după gust
Pregătire
- Se curăță usturoiul
- Se spală avocado
- Se spală o lămâie
Preparare sos de avocado pentru nachos
Într-un blender sau chopper se pune pulpa de avocado, cățeii de usturoi, zeama de lămâie și uleiul de măsline. Se adaugă puțină sare și piper, se pune capacul și pornim blenderul/robotul de bucătărie.
Când ingredientele au devenit pastă, gustăm și dacă mai e nevoie, se adaugă sare și/piper.
Se pune sosul în castronele, se iau pungile cu nachos și rulează un film. Să înceapă răsfățul!
Mai târziu ne gândim și la cantitatea de calorii. 😅
Sugestie de prezentare
Sfaturi și sugestii
- Avocado oxidează, de aceea se adaugă zeamă de lămâie.
- Noi preferăm nachos cu sare, așa că putem mai puțină în sos.
- Atât nachos, cât și avocado au multe calorii și/sau grăsimi, așa că nu ne bucurăm prea des de acest preparat.