Ceai de lămâie

Ceai de lamaie

Ceaiul de lămâie este unul dintre ceaiurile mele preferate, dar pe care nu îl fac atât de des din comoditate. Nu se face greu, dar în schimb trebuie să spăl foarte bine ibricul pe urmă. 

Sper să nu mă înșele memoria: prima dată când am băut ceai de lămâie eram în generală. Era iarnă și mă întorsesem de la Clubul Elevilor unde am avut antrenament de atletism. 

Nu știu cum i-a venit ideea mamei sau de unde a luat rețeta, dar mă bucur că a făcut-o. 
Ne-a plăcut foarte mult și beam alături de pâine (friptă sau nu) cu unt și gem. Era un deliciu! 🤩


După un timp, în schimb, am renunțat la acest ceai. Mai încerca mama să facă ocazional, dar de cele mai multe ori ieșea amărui. 
Nu îmi amintesc cum după câțiva ani am reînceput obiceiul. În schimb, mă bucur că am reluat și am descoperit (cred că tot de la mama a venit) o metodă să nu mai iasă ceaiul amar. 

Mai jos voi descrie cum se face ceai de lămâie.

Ingrediente ceai de lămâie 

  • 1 lămâie 
  • 1 lingură de zahăr (opțional) 
  • Miere pentru îndulcit 

Mod de preparare ceai de lămâie 

Este un ceai extrem de simplu de făcut: se spală lămâia, se taie în felii subțiri și se pune în ibricul cu apă peste care am adăugat 1 lingură de zahăr. Se fierbe la foc mediu până când dă în clocot, apoi se strecoară și se îndulcește după preferință.

Cam așa e rețeta în varianta ei cea mai simplă. Am observat totuși că de multe ori ceaiul era amar, așa că am căutat soluții. 


Am început să curăț lămâia de coajă. Apoi, chiar să scot pulpa din fiecare felie de lămâie. Asta e activitate pe care o fac pentru a-mi fi mai ușor să mănânc lămâia. 😁


În ceea ce privește zahărul și mierea, să știți că în ultimii ani beau ceaiul neîndulcit. De obicei pun miere cu lămâie pentru a suplimenta acțiunea benefică a ceaiului și a lua mai multă vitamina C. 

Ceaiul de lămâie, în schimb, este cam acru. De aceea, când pun la fiert, adaug câteodată o lingură de zahăr (pentru aproximativ 700-800 ml de apă). 
Pentru mine e suficient de dulce. În funcție de preferințele fiecăruia se poate îndulci cu miere sau alți îndulcitori. 

Sugestie de prezentare 


Sfaturi și sugestii 

  • Lămâia se curăță de coajă pentru a reduce șansele să obținem un ceai amar. 

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram:

Translate »