Ciulama de pui cu ciuperci și smântână

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână

Mai jos voi scrie cum se prepară ciulama de pui cu ciuperci și smântână.

Ingrediente 

  • 1 piept de pui 
  • 1 ceapă galbenă medie
  • 1-2 căței de usturoi 
  • 400 ml smântână 15% grăsime 
  • 200g ciuperci champignon (din conservă) 
  • 2 linguri de făină 
  • 2 linguri de ulei 
  • Sare și piper după gust 
  • Verdeață pentru decor (cepșoară/chives, pătrunjel) 

Mod de preparare ciulama de pui cu ciuperci și smântână 

Într-o tigaie cu puțin ulei se călește ceapa tocată mărunt până devine străvezie. 


Se adaugă usturoiul zdrobit, se amestecă 1 minut și apoi se pune pieptul de pui crud, tăiat cubulețe. 

Puiul se prăjește pe toate părțile până se rumeneşte frumos. 


Se pun apoi ciupercile tăiate mărunt și se călesc 5 minute. 

Se toarnă 150 ml de apă și apoi făina în ploaie. Se amestecă în continuu pentru a nu face cocoloașe. 

Se fierbe 5 minute și se adaugă smântâna. 


Se asezonează cu sare și piper, apoi se lasă la fiert încă 10 minute. 

Sugestie de prezentare

Caldă, decorată cu verdeață, alături de mămăliguță. 

Sfaturi și sugestii 

  • Puiul se călește la foc iute pentru a-și păstra frăgezimea. 
  • Atenţie cu ceapa, noi am fost la un pas de a o arde. 
  • Usturoiul se adaugă după ceapă deoarece se gătește repede. Usturoiul ars devine amar. 
  • Puiul se manevrează cu grijă. Nu se atinge puiul crud de alimente deja preparate. Se spală repede toate vasele și mâinile. 

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram:

Translate »