Creveți cu legume

Creveti cu legume

Mai jos voi descrie cum se prepară creveți cu legume

Ingrediente:

  • 200g de creveți semi-preparați (portocalii) decongelați 
  • 2 căței de usturoi
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • 2-3 morcovi mari
  • 1-2 linguri de ghimbir proaspăt, ras
  • ½ linguriță de coriandru măcinat
  • Sare și piper după gust
  • 1-2 ardei capia
  • 1-2 ardei iuți (noi am folosit ardei trandafir, cunoscut și sub numele de Christmas bell)
  • ½ varză pak choi
  • 3-4 linguri de soia
  • 1 linguriță dulceață de ardei iute
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • Pătrunjel verde

Pregătire 

Se pun creveții la de congelat. Se spală și se curăță legumele

Varza se taie fideluță, dar nu foarte subțire deoarece se va înmuia prea mult pe foc. Noi am separat partea cu nervuri de restul deoarece au timpi de gătire diferiți. 

Morcovii și ardeii se taie în bastonașe subțiri și lungi. 


Ghimbirul se curăță de coajă și se dă prin răzătoarea mică.

Pătrunjelul se toacă grosier.

Mod de preparare creveți cu legume

Se pune ulei la încins într-o tigaie încăpătoare (preferabil tigaie wok). Se zdrobește usturoiul și se călește apoi timp de 1 minut. Se adaugă morcovul. După câteva minute (când se înmoaie) se pune și varza (zona cu nervuri).

Se asezonează cu sare și piper, apoi se adaugă ardeiul.

Se amestecă regulat pentru a asigura o gătire uniformă.

Se adaugă apoi restul de varză și se condimentează cu coriandrul măcinat. Se pune și ghimbirul.


Se dizolvă dulceața de ardei cu puțină apă (20-30ml) și apoi se toarnă peste legumele din tigaie. Se adaugă și sosul de soia și se amestecă.

În loc de apă se poate folosi sosul de soia pentru a dizolva dulceața.

După 2-3 minute se adaugă creveții proaspăt dezghețati peste care se pune 1 lingură de zeamă de lămâie și se amestecă ușor.


Creveții se fierb câteva minute, conform indicațiilor de pe ambalaj. Nu trebuie gătiți prea mult, pentru că își pierd frăgezimea. 

La final se adaugă pătrunjelul, se amestecă și se pune în farfurie.

Sugestie de prezentare


Sfaturi și sugestii

  • Partea verzei care are nervuri se pregătește mai greu. 
  • Legumele nu se fierb foarte mult. Este de preferat să rămână puțin crocante, fără a fi crude. 

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram:

Translate »