Ciuperci umplute

ciuperci umplute

Ciuperci umplute, la cuptor, în 4 moduri.

Ingrediente:

  • 1kg ciuperci (250g pt fiecare varianta) 
  • 1 ou
  • 100-150g telemea (sau tofu, opțional) 
  • 40g de șunculiță țărănească 
  • 50g cașcaval 
  • 20g gorgonzola
  • Pătrunjel (câteva fire) 
  • Sare
  • Piper

Preparare:

Rup piciorușele, curăț pielița de pe ciuperci și le așez cu gura în sus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Varianta 1 – ciuperci umplute cu telemea

Când vreau o rețetă de post/vegetariană, înlocuiesc telemeaua cu tofu.

Tai telemeaua (75-100g) în bucăți mici pe care le pun în pălăriile ciupercilor. Se pot pune după gust, între 2 și 6 cubulețe. 
Telemeaua se poate și rade/zdrobi, dar am senzația că își schimbă gustul. 

Le pun în cuptorul preîncălzit la 180°C pt aproximativ 40 de minute.

Varianta 2 – ciuperci umplute cu ou, telemea și pătrunjel

Tai în cubulețe telemeaua (aproximativ 50-75g), codițele ciupercilor pe care le umplu, toc mărunt pătrunjelul și bat oul cu puțină sare. 

După ce amestec toate ingredientele cu un praf de piper, umplu ciupercile și le pun în cuptorul preîncălzit la 180°C pt aproximativ 45 de minute. 


Varianta 3 – cașcaval și șunculiță

Tai cașcavalul și șunculița în bucăți mici (cu latura de aproximativ 5 mm), apoi le pun peste ciuperci. 

Le pun în cuptorul preîncălzit la 180°C pt aproximativ 45 de minute.

Varianta 4 – ciuperci umplute cu gorgonzola

Tai gorgonzola în bucăți cu latura de aproximativ 5 mm și o pun peste ciuperci. 

Le pun în cuptorul preîncălzit la 180°C pt aproximativ 40 de minute. 

Sugestie de prezentare:


Sfaturi și sugestii:

  • Noi le-am pus pe toate o dată în cuptor și le-am scos mai repede pe cele umplute cu telemea /gorgonzola. 
  • Dacă pun prea mult cașcaval sau umplutură cu ou, curge în tavă.
  • Timpul de coacere este estimativ; depinde de mărimea ciupercilor și tipul de cuptor.

Urmăriți-ne pe Facebook:

Translate »