Ingrediente
- 200g miez de alune de pădure
- 100g zahăr pudră
- 50g cacao/pudră de roșcove
- 8 linguri de ulei de cocos
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 20g de ciocolată neagră
![Ingrediente crema de ciocolata cu alune de padure](https://www.aventuriculinare.ro/wp-content/uploads/2021/09/Crema-de-alune-de-padure-01-1024x683.jpg)
Preparare cremă de ciocolată
Se încinge cuptorul la 190°C. Într-o tavă se pune hârtie de copt și se întind alunele care se vor coace timp ce 12-15 minute.
Se lasă alunele să se răcească și apoi li se îndepărtează pielița.
Se pun într-un prosop și se freacă în mână. Atenție, cojile pătează prosopul.
![Alune de pădure](https://www.aventuriculinare.ro/wp-content/uploads/2021/09/Crema-de-alune-de-padure-03-1024x683.jpg)
Alunele reci se mărunțesc într-un robot de bucătărie. Se adaugă zahărul pudră, cacao sau pudră de roșcove și se amestecă.
![Crema de ciocolata cu alune de padure](https://www.aventuriculinare.ro/wp-content/uploads/2021/09/Crema-de-alune-de-padure-05-1024x683.jpg)
Se adaugă uleiul de cocos, esența de vanilie, ciocolata și sarea.
Se mărunțește până când devine o pastă fină.
Sugestie de prezentare cremă de ciocolată
![Crema de ciocolata cu alune de padure](https://www.aventuriculinare.ro/wp-content/uploads/2021/09/Crema-de-alune-de-padure-06-1024x683.jpg)
![Brioșe din aluat de chec](https://www.aventuriculinare.ro/wp-content/uploads/2021/09/Briose-cu-crema-de-alune-de-padure-12-1024x683.jpg)
Sfaturi și sugestii
- Dacă robotul de bucătărie nu e suficient de puternic, se pot pune alunele în tranșe.
- Uleiul de cocos va face crema să se întărească la frigider.