Ingrediente
- 200g miez de alune de pădure
- 100g zahăr pudră
- 50g cacao/pudră de roșcove
- 8 linguri de ulei de cocos
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 20g de ciocolată neagră
Preparare cremă de ciocolată
Se încinge cuptorul la 190°C. Într-o tavă se pune hârtie de copt și se întind alunele care se vor coace timp ce 12-15 minute.
Se lasă alunele să se răcească și apoi li se îndepărtează pielița.
Se pun într-un prosop și se freacă în mână. Atenție, cojile pătează prosopul.
Alunele reci se mărunțesc într-un robot de bucătărie. Se adaugă zahărul pudră, cacao sau pudră de roșcove și se amestecă.
Se adaugă uleiul de cocos, esența de vanilie, ciocolata și sarea.
Se mărunțește până când devine o pastă fină.
Sugestie de prezentare cremă de ciocolată
Sfaturi și sugestii
- Dacă robotul de bucătărie nu e suficient de puternic, se pot pune alunele în tranșe.
- Uleiul de cocos va face crema să se întărească la frigider.