Tocăniță de porc

Tocanita de porc

Mai joi voi descrie cum se pregătește tocănița de porc.

Ingrediente:

  • 500-600g carne de porc (noi am folosit spată) 
  • 2 cepe medii
  • 2-3 căței de usturoi 
  • 2-3 linguri de bulion de casă (după gust)
  • 1 conservă de roșii decojite 
  • ½ linguriță cimbru uscat 
  • 2-3 foi de dafin 
  • Sare și piper după gust 
  • ½ linguriță de boia iute sau fulgi de chili 
  • 2 linguri de ulei 
  • Pătrunjel verde pentru decor

Preparare tocăniță de porc

Spăl carnea bine și o tai în cubulețe. 


Într-o tigaie încăpătoare pun ulei la încins și apoi călesc ceapa tăiată mărunt până devine sticloasă. Adaug apoi cubulețele de carne de porc și le prăjesc la foc iute până când se rumenesc puțin. 


Zdrobesc usturoiul și îl pun peste carne. Amestec aproximativ un minut și apoi adaug o cană de apă (preferabil fierbinte) și las să fiarbă cu capacul pus.


După aproximativ 5-10 minute, a venit timpul să completez cu bulionul și roșiile decojite (pot fi puse întregi, deoarece se vor mărunți la fierbere), foi de dafin, cimbru, sare, piper și chili. Amestec de câteva ori și las să fiarbă aproximativ 30 de minute la foc mic. 


Testez carnea, să fie gătită, și gust pentru a potrivi de sare și piper. 

Sugestie de prezentare 

Caldă, alături de mămăliguță fierbinte. 


Sfaturi și sugestii 

  1. Pun capacul pentru a grăbi fierberea și a preveni stropirea pereților cu bulion. 
  2. Folosesc apă caldă sau fierbinte. Astfel ajut procesul de gătire. 
  3. Pot să înlocuiesc apa cu zeama în care au fiert legume. 

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram:

Translate »