Rețetă de dulceață adaptată după o idee a Cristinei.
Am profitat de faptul că vișinele sunt mult mai zemoase decât cireșele și am făcut un doi într-unul: dulceață cu un conținut scăzut de zahăr și sirop de vișine.
Ingrediente:
- 2 kg de vișine (fără sâmburi)
- 1 kg de zahăr
- 50g pectină 2:1
- Zeama de la jumătate de lămâie
Ingrediente dulceață de vișine | Imagine Photographa
PREGĂTIRE
La fel ca la rețeta de dulceață de cireșe, am spălat mai multe borcane mici și le-am uscat în cuptorul încins la 150 grade Celsius timp de 15 minute pentru a le steriliza.
Preparare
Am amestecat fructele cu 5 linguri de zahăr și le-am pus pe foc.
Vișinele cu zahăr | Imagine Photographa
Când au dat în fiert, am scurs zeama rezultată (am făcut din ea sirop de vișine).
Am amestecat pectina cu 4 linguri de zahăr, am adăugat peste vișine și am omogenizat ingredientele.
Dulceață de vișine – în lucru | Imagine Photographa
Când compoziția a început să fiarbă, am adăugat restul de zahăr și am amestecat în continuu până la fierbere pentru a nu se lipi. Am turnat zeama de lămâie și am amestecat încă aproximativ 5 minute.
După ce am oprit focul, am pus imediat dulceața în borcane, am strâns bine capacele și am întors borcanele cu susul în jos pentru 10 minute.
SUGESTIE DE PREZENTARE
Dulceață de vișine cu biscuiți | Imagine Photographa
Urmăriți-ne pe Facebook: