Sirop de vișine

Sirop de visine

Ingrediente

  • 2 kg de vișine (fără sâmburi)
  • Zahăr – 660g la 1l de suc

PREPARARE

Am amestecat fructele câteva linguri de zahăr pentru a le ajuta să-și lase sucul și le-am pus pe foc.

vișine cu zahăr
vișine cu zahăr

Când au dat în fiert, am scurs sucul rezultat (aproximativ 500 ml), iar din fructe am făcut dulceață de vișine(rețeta e aici)

Sirop de visine la fiert
Sirop de vișine la fiert

Am pus sucul la fiert împreună cu restul de zahăr și am amestecat până s-a dizolvat.

Sirop de visine clocotind
Sirop de vișine clocotind

Am fiert 20 de minute după ce a dat în clocot, l-am lăsat puțin la răcit și l-am pus în sticlă.

Sugestie de prezentare

Se consumă diluat cu apă minerală sau plată (cantitățile sunt subiective și diferă de la persoană la persoană), se poate folosi ca topping la înghețată, orez sau paste cu lapte și diverse prăjituri.

Sirop de visine
Sirop de vișine

Sfaturi și sugestii:

  • Dacă este nevoie, cu ajutorul unei spumiere, adun spuma în timpul fierberii
  • Dacă doresc păstrarea pe termen îndelungat, folosesc sticle cu o capacitate mai mică, pentru a fi cat mai puțin aer în interior; sterilizez sticla în cuptor înainte de a pune sucul

Urmăriți-ne pe Facebook:

Translate »