Ingrediente
- 2 kg de vișine (fără sâmburi)
- Zahăr – 660g la 1l de suc
PREPARARE
Am amestecat fructele câteva linguri de zahăr pentru a le ajuta să-și lase sucul și le-am pus pe foc.

Când au dat în fiert, am scurs sucul rezultat (aproximativ 500 ml), iar din fructe am făcut dulceață de vișine(rețeta e aici)

Am pus sucul la fiert împreună cu restul de zahăr și am amestecat până s-a dizolvat.

Am fiert 20 de minute după ce a dat în clocot, l-am lăsat puțin la răcit și l-am pus în sticlă.
Sugestie de prezentare
Se consumă diluat cu apă minerală sau plată (cantitățile sunt subiective și diferă de la persoană la persoană), se poate folosi ca topping la înghețată, orez sau paste cu lapte și diverse prăjituri.

Sfaturi și sugestii:
- Dacă este nevoie, cu ajutorul unei spumiere, adun spuma în timpul fierberii
- Dacă doresc păstrarea pe termen îndelungat, folosesc sticle cu o capacitate mai mică, pentru a fi cat mai puțin aer în interior; sterilizez sticla în cuptor înainte de a pune sucul
Urmăriți-ne pe Facebook: