Mâncare de mazăre (de post)

Mâncare de mazăre (de post) - prezentare

Mâncarea de mazăre este unul dintre primele feluri pregătite de mine. 
Mi s-a părut simplu de preparat, excepție fiind tăiatul cepei 😭. Eu pun multă ceapă, îmi place dulceața pe care o dă mâncării.

Mazărea simplă, în special cea proaspătă,  are un gust aparte. Din acest motiv, eu nu adaug carne sau alte legume. 
Este un preparat cu calorii puține, ideal pentru persoanele care țin post ori sunt la dietă.

Mai jos voi descrie cum pregătesc eu mâncarea de mazăre, fie că e post, sau nu.

Ingrediente

  • 900g – 1kg mazăre 
  • 1 lingură de sare (după gust) 
  • ½ linguriță de piper (după gust)
  • 4-5 cepe medii
  • 7 linguri bulion de casă (după gust) 
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui 
  • 1 legătură de mărar

Preparare

Tai ceapa mărunt și o călesc în ulei până când devine sticloasă. Eu fac această operațiune în cratița în care prepar mâncarea. 


Într-un vas pun apă la fiert (aproximativ 2-3l) cu puțină sare. Când clocotește, adaug mazărea (proaspătă sau congelată) și fierb până se înmoaie bobul. 

Peste ceapa călită adaug câteva linguri din apa în care a fiert mazărea pentru a opri prăjirea. Adaug mazărea și acopăr cu lichid. 

Dacă nu e suficient lichid, adaug apă, pe care am fiert-o înainte. 

Las la fiert vreo 10 minute, adaug bulionul și potrivesc de sare și piper. După încă 5-10 minute, aromele s-au îmbinat și sosul a scăzut. 


Adaug mărarul tăiat mărunt și opresc focul. 

Sugestie de prezentare


Sfaturi și sugestii

  • Cantitatea de bulion e subiectivă. Depinde de preferințele personale și de rețeta de bulion folosită.

 Urmăriți-ne pe Facebook:

Translate »