Rețetă de șnițel de pui cu iaurt (la cuptor)

Șnițel de pui cu iaurt - prezentare

O alternativă mai sănătoasă pentru șnițelul clasic, prăjit și cu ou.

La un moment dat, în copilărie, am zis că nu mai vreau șnițel și nu am mai mâncat (cel puțin) până în momentul scrierii acestui articol.
🤔 Nici măcar nu îmi mai amintesc motivul. 😓

Cred că prin 2015 sau 2016, mama mea mi-a spus că a văzut la televizor un altfel de șnițel; unul la cuptor, fără ou. 
Era în perioada în care îmi căutam soluții pentru prânzul la muncă.

Nu mai rețin cum era rețeta inițială; voi descrie cum pregătesc eu șnițelul la cuptor. 

Ingrediente

  • 0.5 kg de carne de pui, tăiată în felii de aproximativ 0.5 cm grosime 
  • 6-7 linguri de iaurt (când folosesc un iaurt acrișor, se simte și la șnițel) 
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de piper 
  • 8-10 linguri de pesmet

Opțional:

  • 1-2 linguri de semințe de in
  • 1-2 linguri de semințe de susan
Șnițel de pui cu iaurt
Șnițel de pui cu iaurt | Imagine Photographa

Marinată

Într-un castron adaug iaurtul, sarea și piperul. În cazul în care vreau să fiu sigur ca nu uit, adaug și semințele. Omogenizez ingredientele și apoi adaug carnea; pe rând, câte o bucată și am grijă să fie acoperită de iaurt. 

Semințele (din câte știu) nu au nici un scop în marinată (din punct de vedere al gustului). Eu le adaug din două motive:

  1. Sunt bune pentru sănătate 
  2. Să nu uit de ele (se întâmplă să omit să le adaug în pesmet)

După ce am pus toate bucățile de carne în iaurt, acopăr și pun în frigider cel puțin 1-2 ore. De obicei, eu le pun la marinat seara și le pregătesc a doua zi, tot seara. 


Preparare

Pregătesc pesmetul într-o farfurie încăpătoare (opțional, adaug semințele și amestec). 


Iau fiecare bucată de carne cu o furculiță, o las puțin să curgă excesul de iaurt și apoi o dau prin pesmet, pe ambele părți. Așez șnițelul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

După ce am repetat pentru toate bucățile, introduc tava în cuptorul preîncălzit la 180°C pt 30-35 de minute.


Atenţie, hârtia de copt se poate arde în jurul șnițelelor din cauza lichidului.

Sugestie de prezentare

Alături de piure de cartofi, murături, salată de sfeclă roșie/castraveți, acompaniată de un sirop de vișine sau o gutuiată de casă


Sfaturi și sugestii

  • Aceste șnițele tind să se lipească de hârtia de copt, așa că, înainte să le puneți în tavă, ungeți hârtia de copt cu ulei, dacă doriți. 
  • Șnițelele (în special după 24 de ore de macerare) devin foarte fragede așa că, e necesară o atenție sporită când sunt scoase din tavă. 
  • Nu întorc șnițelele deoarece risc să rămână fără crustă.

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram!