Paella cu pui

Paella cu pui

Ingrediente

  • 1 piept de pui marinat
  • 250g orez bob cu bob
  • 400g mix de legume congelate (morcovi, ardei, fasole verde și porumb) 
  • 2-3 linguri de bulion 
  • 1 ceapă 
  • Sare și piper după gust 
  • 1 cățel de usturoi 
  • Ulei de floarea soarelui pentru prăjit 

Marinata 

  • Sare, piper și cimbru după gust 
  • Turmeric
  • 1 lingură de zeamă de lămâie 
  • 1 lingură ulei de măsline 

Pregătire

Pieptul de pui se spală, se dezosează și se taie în bucăți potrivite. 

Facem marinata amestecând bine toate ingredientele. Dăm pieptul de pui prin marinată și îl punem la frigider pentru câteva ore. 

Mod de preparare paella cu pui 

Călim timp de 1 minut usturoiul zdrobit și apoi adăugăm carnea, pe care o rumenim pe toate părțile. 


Separat călim ceapa până devine sticloasă apoi adăugăm legumele. Amestecăm periodic, iar după 10 minute adăugăm bulionul și mai lăsăm 3 minute. Amestecăm periodic. 


Punem 2-3 căni de apă la fiert cu puțină sare. 

Între timp spălăm foarte bine orezul. Când apa a dat în clocot, adăugăm orezul; amestecăm pentru a nu se lipi de fundul oalei. Fierbem până când se înmoaie bobul, respectând indicațiile de pe ambalaj. 

După ce a fiert orezul, adăugăm carnea și legumele și amestecăm. 

Dacă este nevoie, se mai adaugă sare și piper. 

Sugestie de prezentare 


Sfaturi și sugestii 

  1. Dacă este prea lichidă se poate da la cuptor (180°C) pentru 20 – 30 de minute (până scade). 
  2. Nu se folosește orez pentru pilaf. 

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram:

Translate »