Pâinici din mălai cu șunculiță și telemea

Painici din malai cu sunculita si telemea

O rețetă de origine americană adaptată gustului românesc. Șunculița și telemeaua se potrivesc atât la micul dejun, cât și la prânz.

Ingrediente

  • 140g de mălai 
  • 140g de făină albă
  • 20g zahăr tos
  • 290ml lapte bătut 
  • 2 ouă 
  • 70g unt
  • 90-100g telemea de vacă 
  • 90-100g șunculiță țărănească
  • O linguriță praf de copt 
  • O linguriță de sare
  • piper după gust
Imagine Photographa

Preparare pâinici din mălai:

Bat puțin ouăle și apoi le amestec cu laptele și untul topic în prealabil. 
Amestec într-un vas ingredientele uscate (mălaiul, făina, sarea, piperul și praful de copt). Peste ingredientele uscate le adaug pe cele umede și omogenizez compoziția. 
Acum pun telemeaua și șunculița tăiată mărunt; mai amestec puțin. 

Imagine Photographa

Torn compoziția în forme de brioșe și le pun în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-35 de minute.
Ies 13-14 bucăți, în funcție de cât de generos sunt cu șunculița și telemeaua. 

Le scot când sunt rumenite și trec testul scobitorii.

Imagine Photographa


Sugestie de prezentare:


Sfaturi și sugestii

  • Formele de brioșe le tapetez cu hârtie (au un aspect mai plăcut și se curăță mai ușor).
  • Nu amestec foarte mult după ce am pus telemeaua deoarece risc să o sfărâm și îmi place să îi simt textura.
  • Umplu formele cam 3 sferturi, altfel riscă să curgă.
  • Când nu am lapte bătut, folosesc 270 ml lapte dulce în care pun o lingură de zeamă de lămâie).
  • Sunt atent la cuptor să nu le ard și le testez cu scobitoarea.
  • Le scot din forme imediat ce s-au copt pentru a nu se umezi din cauza condensului.
  • Se consumă calde.

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram: