Rețetă de salam de biscuiți cu pudră de roșcove (karob)

Salam de biscuiți

Un binecunoscut desert al copilăriei … cu câteva modificări pentru un plus de savoare. Salamul de biscuiți e apreciat de toți membrii familiei.

Mai jos voi descrie cum se face salamul de biscuiți cu pudră de roșcove (sau karob).

Ingrediente

  • 450g de biscuiți (tip petit beurre) 
  • 200g unt
  • 170g de nucă 
  • 150-200g de rahat 
  • 80g de zahăr 
  • 180ml de lapte
  • 110g stafide 
  • 6-8 curmale 
  • 50-60 g pudră de roșcove (karob) 
  • 1-2 lingurițe esență de rom
Salam de biscuiți  - ingrediente
Salam de biscuiți – ingrediente  | Imagine Photographa

Preparare salam de biscuiți

Încep prin a pune stafidele la hidratat cu 2-3 linguri de lapte și esență de rom. 
Apoi tai rahatul, curmalele și nucile și zdrobesc biscuiții în bucăți cât mai neuniforme (dar nu foarte mari).


Pun restul de lapte, zahărul și untul într-o crăticioară, pe foc mic. Când s-a topit untul, adaug rahatul, stafidele, curmalele și nuca. 
Amestec ușor, pentru a nu se lipi. 


După vreun minut, adaug treptat și pudra de roșcove și continui să amestec până când am omogenizat totul. 
Laptele și amestecul nu se aduc la fierbere.

Vărs apoi compoziția peste biscuiți și amestec. Am grijă să nu rămână bucăți de biscuiți neacoperiți.

Împart amestecul în două sau trei părți.


Fiecare dintre acestea o pun pe o folie de plastic, îi dau formă de salam și răsucesc bine capetele foliei. 


După ce s-au răcit, pun bucățile de salam de biscuiți în frigider pentru minim trei ore. 

Sugestie de prezentare

Feliuțe subțiri, alături de un pahar cu lapte, o cană de ceai sau o ceașcă de cafea.


Sfaturi și sugestii

  • Rahatul îl tai în bucăți mici și neuniforme pentru a-l simți de fiecare dată.
  • Laptele nu se aduce la fierbere.

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram:

Translate »