Salată cu linte și avocado

Salata cu linte si avocado

Cred că aproape oricine apreciază o salată verde. Poate fi folosită lângă o friptură sau lângă cartofi prăjiți. 
Abia așteptam sezonul salatei și nu mă puteam opri din mâncat. 

Cred că am mai spus lucrul acesta: îmi place carnea, dar știu să apreciez și legumele. Nu doar din prisma beneficiilor pentru organism, cât și a gustului. 

În toamnă, după ce părinții și bunicii au terminat de plantat salata, au lăsat răsadul să crească. Am avut o perioadă de câteva săptămâni în care am mâncat foarte multă. 🥰 Atât de multă, încât Cristina se săturase să o spele. 😅

Abia aștept weekendul… Vom merge la țară și ne așteaptă multă salată în solar. 🤩

Mai jos voi descrie o rețetă pe care o vom pregăti de mai multe ori în perioada următoare. 

Ingrediente

  • 1 salată verde 
  • 2-3 linguri de linte verde (fiartă) 
  • 1 avocado copt
  • 50g brânză telemea (la alegere) 
  • 8-10 măsline mici negre 
  • Sare și piper după gust 
  • 1 lingură ulei de măsline 
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie

Pentru linte: sare, piper, boia de ardei dulce și cimbru.

Mod de preparare salată cu linte și avocado

Lintea se pune la fiert într-un vas cu apă (care să o acopere). Se pune puțină sare, piper, cimbru și boia de ardei. 


Când s-a înmuiat bobul, luăm de pe foc și lăsăm la răcit. Nu e nevoie să scurgeți nimic, apa va fi absorbită. 

Salata verde se spală bine, se scurge de apă și se rupe cu mâna în bucăți mai mici. Cu o linguriță, scobim bucăți mici de avocado peste salată. 

Stropim avocado cu zeama de lămâie (pentru a nu oxida) și adăugăm măslinele, 2-3 linguri de linte rece și brânza tăiată cubulețe. 

Asezonăm cu sare și piper, adăugăm uleiul; amestecăm înainte de servire.

Sugestie de prezentare


Sfaturi și sugestii

  1. Salata verde se păstrează mai mult timp dacă e clătită și băgată în pungă de plastic, după ce am scurs apa în exces. Astfel poate rezista proaspătă în frigider până la două săptămâni. 
  2. Se poate fierbe mai multă linte o dată și se folosește după nevoie în 2-3 zile. Se ține apoi obligatoriu în frigider. 
  3. Lintea absoarbe lichidul; se poate arde ușor dacă nu e supravegheată.

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram: