Salată cu ton – rețetă simplă

Salata cu ton

Sunt multe rețete cu ton, dar până acum noi am mers pe clasic.

Este o rețetă foarte simplă și lejeră pentru când ne dorim o cină frugală. 

Mai jos voi descrie cum pregătește Cristina salata cu ton:

Ingrediente:

  • 1 salată verde
  • 1 conservă de ton în ulei (aproximativ 100g) 
  • 150g de porumb din conservă
  • 2 ouă fierte 
  • Sare, piper, ulei de măsline și zeamă de lămâie după gust

Aceste ingrediente sunt suficiente pentru 2 porții. 

Pregătire 

  1. Se fierb ouăle. Punem ouăle (la temperatura camerei) la fiert într-un ibric, la foc mic; apa trebuie să acopere ouăle cam 2 cm. Din momentul în care apa fierbe, mai lăsăm 5-6 minute (pentru un ou fiert mai moale) sau 7 minute (pentru ou fiert tare). 
  2. Se spală salata. 
  3. Se scurge zeama din conserva de porumb. 
  4. Se scurge uleiul din conserva cu ton. 

Preparare salată cu ton

Într-un bol încăpător se rup frunzele de salată în bucăți potrivite și se asezonează cu sare și piper. 
Se adaugă deasupra tonul din conservă și se stropește cu ulei de măsline. 

Se presară apoi porumbul și se așază ouăle tăiate în jumătăți (după ce s-au răcit). 
Pentru mine aceasta este cea mai bună salată de ton!

Sugestie de prezentare 


Sfaturi și sugestii 

  1. Ouăle se spală înainte de a le fierbe pentru a fi igienizate. 
  2. Ouăle se lasă la răcit înainte de a fi curățate și tăiate în jumătate. 
  3. Conserva de ton mărunțit nu oferă același aspect vizual. Noi preferăm pentru această salată conserva de ton bucăți. 
  4. Cantitatea de ingrediente poate fi modificată în funcție de preferințele personale/ale musafirilor. 
  5. Dacă eliminăm ouăle, devine o opțiune bună pentru zilele în care e dezlegare la pește. 
  6. Este o salată indicată în curele de slăbire. 
  7. Salata verde cu ton oferă foarte multe beneficii organismului. 
  8. Salata verde spălată frunză cu frunză se poate pune la frigider într-un castron acoperit cu folie. Astfel se păstrează până la o săptămână. 

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram:

Translate »