Salată răcoritoare de vară, de inspirație arabă.
Este indispensabilă în serile cu specific.
Mai jos voi descrie cum preparăm noi salata tabbouleh.
Ingrediente
- 4-5 roșii prunișoare
- 100g bulgur uscat (pe care îl hidratăm
- O jumătate de legătură de pătrunjel
- Sare și piper după gust
- 1 lingură ulei de măsline
- 1-2 lingurițe de zeamă de lămâie
Mod de preparare
Spăl bulgurul foarte bine. Îl pun într-un castron, îl acopăr cu apă și îl las peste noapte.
Tai roșiile în jumătate și scot miezul; le toc apoi mărunt și le las la scurs.
Pun într-un castron roșiile, pătrunjelul tocat, și restul ingredientelor, apoi amestec.
Sugestie de prezentare
Simplu, alături de lipii, ori lângă humus și alte preparate de inspirație arabă.
Sfaturi și sugestii
- Preferăm prunișoarele deoarece nu lasă multă zeamă
Urmăriți-ne pe Facebook: