Salată Santorini

Ingrediente – 2 porții

  • Jumătate de salată verde
  • 6-8 roșii cherry 
  • 125g de mozzarela/gorgonzolla
  • 5 ciuperci champignon proaspete
  • 8-10 măsline negre 
  • 50g de cașcaval 
  • Sare, piper și oțet/zeamă de lămâie după gust
  • 1 lingură de ulei de măsline 
  • 4 felii de șunculiță (bacon)

Mod de preparare salată Santorini

Spălăm roșiile cherry și salata. Frunzele de salată le rupem cu mâna în bucăți potrivite și le punem într-un castron încăpător. Roșiile le tăiem în jumătăți și le punem peste salată. 

Ciupercile le curățăm de pieliță, îndepărtăm piciorușul și tăiem pălăria în felii subțiri. 

Cașcavalul și mozzarela le tăiem în cubulețe. 

Adăugăm ciupercile tăiate, măslinele, mozzarela și cașcavalul cubulețe peste salată. Asezonăm cu sare și piper după gust, adaugăm uleiul și oțetul sau zeama de lămâie. 


Feliile de șunculiță le punem într-o tigaie încinsă (fără ulei) și le prăjim cât să devină crocante. Când sunt gata, le adăugăm peste salată.

Sugestie de prezentare

Alături de o lipie caldă, unsă cu ulei de măsline și usturoi. 


Sfaturi și sugestii 

  1. Cantitățile se pot ajusta în funcție de preferințele fiecăruia.
  2. Baconul se prăjește fără ulei, având suficientă grăsime.

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram:

Translate »