Limonadă cu miere

Limonada cu menta 02

Ingrediente

  • 1l apă plată (sau minerală) 
  • Lămâie 1-2 bucăți, în funcție de mărime și gust 
  • Miere 6 – 8 linguri 
  • Ghimbir: o bucată de aproximativ 2 cm (opțional) 
  • 2-3 tulpini de mentă (opțional)
Imagine Photographa

Preparare

Curăț ghimbirul de coajă cu ajutorul unei lingurițe, îl spăl și îl dau pe răzătoarea cu dinți mici. 
Spăl lămâia și o decojesc;în cazul lămâilor bio, folosesc partea galbenă a cojii pentru limoncello sau o conserv pentru prăjituri. Apoi  o desfac în felii (de regulă curăț și feliile de pieliță) pe care le tai în jumătate sau treime.

Spăl menta și o strâng între degete pentru a favoriza eliminarea uleiului volatil. 
Toate aceste ingrediente le adaug într-o carafă alături de miere și amestec. Gust și completez cu aroma care nu e suficient de intensă.

Pe tot parcursul anului am în frigider miere cu lămâie (sau miere cu lămâie și ghimbir). Eu prefer să folosesc acest amestec pentru limonadă deoarece lămâia, ghimbirul și mierea și-au întrepătruns mult mai bine aromele.
Pun 6-10 linguri din acest amestec în carafă și potrivesc de miere și lămâie în funcție de gust (al casei sau al musafirilor). 

Imagine Photographa

Sfaturi și sugestii

  1. Limonada este o licoare pe care o fac „pe gustate” 
  2. Deși pare simplă, gustul și aroma ingredientelor diferă mereu, așa că ingrediente sunt întotdeauna în proporții diferite 
  3. Tipul de miere influențează gustul, parfumul dar și cantitatea necesară 
  4. Mierea se poate substitui cu un alt îndulcitor 
  5. Prefer limonada rece

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram:

Translate »