Nachos la cuptor – rețetă rapidă

Nachos la cuptor

Nachos… o perioadă lungă de timp pentru mine reprezentau doar o mâncare mexicană, văzută prin filme. Mi se întâmpla adesea să îi și confund cu burrito 😅. Era foarte neclar ce sunt, cum se mănâncă și mai ales gustul. 

Deși au trecut ceva ani de atunci (și sper să nu îmi joace feste memoria) prima dată am mâncat la o ieșire cu sora și vărul meu. Mi-au plăcut foarte mult. Nu erau dintr-aceia de îi mâncăm cu sos, ci la cuptor. 
Mi-am mai luat de câteva ori, când ieșeam și aveam poftă, dar la un moment dat au schimbat rețeta și am renunțat. 😣

În 2019, Cristina a venit cu o propunere: hai să facem nachos la cuptor!
Am fost încântat… era ceva nou care îmi stârnea curiozitatea. 

Mai jos voi descrie cum pregătim nachos la cuptor (pentru serile de film):

Ingrediente:

  • 200-300g nachos (noi alegem cu sare) 
  • Mozarella pentru pizza 
  • Sare și piper după gust 
  • Câțiva ardei iuți (murați și proaspeți) 
  • 1 ceapă mică (preferabil roșie) 
  • 1 roșie 
  • Fulgi de chili (după gust) 
  • Câteva linguri de iaurt gras/smântână 
  • 1 avocado copt
  • 1-2 căței de usturoi 
  • 1-2 lingurițe zeamă de lămâie 
  • 1 lingură de ulei de măsline 
  • pătrunjel proaspăt

Preparare nachos la cuptor

Tăiem usturoiul și ardeii iuți în felii subțiri, curățăm ceapa și o tăiem cubulețe, radem mozarella. 


Noi pregătim câte o porție pentru fiecare, așa că împărțim nachos și deasupra presărăm mozarella. 

Punem pentru 5 minute în cuptorul încins la 170 °C (cu ventilator de sus) să se topească mozzarela și să capete o culoare aurie. Folosim vase termorezistente. 


Între timp, tăiem avocado în 2 și scoatem sâmburele. Putem să îl pregătim de acum (sau așteptăm să scoatem nachos din cuptor): cu ajutorul unei lingurițe luăm bucăți mici de avocado pe care le vom pune peste nachos. Avocado, pentru a nu se înnegri, îl stropim cu zeamă de lămâie.

După ce scoatem nachos din cuptor, presărăm deasupra celelalte ingrediente (fulgii de chili, cubulețe de roșie, feliile de ardei și usturoi, cubulețele de ceapă, avocado). Peste ele punem 2-3 linguri de iaurt gras/smântână și presărăm pătrunjel tocat. 

La final stropim cu puțin ulei de măsline și ne bucurăm de film. 🤭

Sugestie de prezentare 

Calzi, la un film. Pot fi acompaniați și de suc sau bere.


Sfaturi și sugestii 

  1. Pentru cuptor se folosesc întotdeauna vase termorezistente. 
  2. Avocado oxidează, așa că trebuie stropit cu lămâie.

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram!

Translate »