Rețetă piure de cartofi

Ingrediente:

  • 4-5 cartofi medii
  • 2 lingurițe de sare 
  • 50g de unt la temperatura camerei 
  • Aproximativ 100 ml lapte cald

Preparare piure de cartofi:

După ce spăl și curăț cartofii de coajă, îi tai mărunt și îi pun la fiert (în apă rece cu sare). 
După aproximativ 40-45 de minute cartofii ar trebui să fie fierți și moi. Verific cu ajutorul furculiței: trebuie să pătrundă ușor.

Strecor, pentru a elimina apa, apoi pasez cartofii. Adaug untul și amestec. 


Laptele se pune treptat și se încorporează cu grijă, folosind mișcări de sus în jos. 
La sfârșit, când are consistența dorită, potrivesc de sare. 

Sugestie de prezentare:

Lângă o friptură, un șnițel de pui cu iaurt (la cuptor), sau simplu.


Sfaturi și sugestii:

  1. E de preferat să se folosească cartofi albi, recomandați pt piure.
  2. Cantitatea de sare și de lapte este estimativă.
  3. Mișcările sus jos permit aerarea piureului.
  4. Cartofii fierți în coajă absorb mai puțină apă.

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram!

Translate »