Rețetă de sos cu iaurt și usturoi

Sos cu iaurt si usturoi

Primul meu contact cu sosul de iaurt al Cristinei cred că a fost în 2018. Am preparat împreună shaorma de casă și a folosit acest sos. 

Este simplu de preparat, răcoritor și versatil. 

Mai jos voi descrie modul de preparare:

Ingrediente

  • 4 linguri de maioneză 
  • Sare și piper (după gust) 
  • 1 cățel de usturoi 
  • 1 linguriță de muștar cu boabe
  • Coaja rasă de la 1 lămâie bio
  • 1 lingură de ulei de măsline 
  • 300-350g de iaurt grecesc 10% grăsime
  • pătrunjel proaspăt, tocat

Mod de preparare

Este o rețetă foarte simplă, în care punem toate ingredientele într-un vas și amestecăm.

Usturoiul se pune zdrobit. 

După ce am potrivit de sare și piper e numai bun de savurat. 

Sugestie de prezentare 

Îl punem alături de o porție de cartofi prăjiți (în tigaie sau în cuptor), într-o shaorma de casă sau alături de chifteluțe. 


Sfaturi și sugestii

  1. Usturoiul este doar pentru aromă. O cantitate prea mare va acoperi gustul celorlalte ingrediente. 
  2. Iaurtul se scurge de zeamă înainte de a fi folosit.

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram:

Translate »