Primul meu contact cu sosul de iaurt al Cristinei cred că a fost în 2018. Am preparat împreună shaorma de casă și a folosit acest sos.
Este simplu de preparat, răcoritor și versatil.
Mai jos voi descrie modul de preparare:
Ingrediente
- 4 linguri de maioneză
- Sare și piper (după gust)
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță de muștar cu boabe
- Coaja rasă de la 1 lămâie bio
- 1 lingură de ulei de măsline
- 300-350g de iaurt grecesc 10% grăsime
- pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de preparare
Este o rețetă foarte simplă, în care punem toate ingredientele într-un vas și amestecăm.
Usturoiul se pune zdrobit.
După ce am potrivit de sare și piper e numai bun de savurat.
Sugestie de prezentare
Îl punem alături de o porție de cartofi prăjiți (în tigaie sau în cuptor), într-o shaorma de casă sau alături de chifteluțe.
Sfaturi și sugestii
- Usturoiul este doar pentru aromă. O cantitate prea mare va acoperi gustul celorlalte ingrediente.
- Iaurtul se scurge de zeamă înainte de a fi folosit.